B O N A V E N T U R A A N S Ó N 1968-2009 Selected Works

 


 

 

El 2 d’octubre es presentà a Vic la SALA NA&AG, i en motiu de la seva obertura és un plaer convidar-los a visitar la primera exposició de la sala, centrada en l’obra de l’artista i escultor contemporani Bonaventura Ansón, que porta per títol, “ B O N A V E N T U R A   A N S Ó N   1968 – 2009 Selected Works”.

 

Bonaventura Ansón, artista forjat a través de l’experiència viscuda, inicia el seu camí l’any 1968 amb el reconeixement del seu talent per les entitats locals, fet que l’empeny a llançar-se plenament al món de la creació artística i traslladar-se a París (1976) a l’estudi de tècniques de gravat i més aprenentatge. La vida el condueix de nou exposant a Tossa, Barcelona, Girona… A partir dels 90 realitza escultures per a obra pública, el 96 torna a viatjar de nou, aquest cop a Itàlia per a esculpir els marbres de Carrara. Autodidacte i curiós pels nous materials, Ansón desenvolupa els seus temes i els trasllada fins a dia d’avui amb noves tècniques i suports, els marbres i bronzes deixen pas als metacril.lats lleugers i translúcids. Actualment les seves obres es deixen veure a àmbit estatal i internacional, França, Itàlia, Schengen (Luxemburg) i caminen direcció de Nova York. Caracteritzat per ser innovador i contemporani, és un plaer que s’aturi a la nostra ciutat.

        

          Dates de l’exposició:       del 2 d’octubre al 8 de novembre del 2009

                                             C/Bisbe Morgades, 28  08500  VIC

 

                                   

 

Ball de núvols    Tècnica; bronze

 

 

 Ona de fòssil    Tècnica; marbre travertí persa
 Núvol atrapat
Tècnica; metacrilat forjat al foc
Ball de núvols
Tècnica; bronze peça única
Lluna i núvol 
Tècnica; bronze peça única
 Simbiosis
Tècnica; metacrilat forjat al foc
  Sèrie núvols
Tècnica: pintura al fresc sobre porcellana
 

 Sense títol
Tècnica; metacrilat forjat al foc
Ball de núvols
Tècnica; bronze peça única 
 Núvol atrapat
Tècnica; metacrilat forjat al foc

 

 

 

 

 

Quant a artnaag

Llicenciada en Arquitectura per l’Escola Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) la Cristina desenvolupa projectes d’arquitectura, rehabilitacions i interiorisme combinant a estones el disseny gràfic i de producte. Col.laborà amb l’estudi d’arquitectura FUSES i VIADER de Girona ( http://www.fuses-viader.com ) quatre anys, durant els quals guanyaren prestigiosos premis com el projecte pel nàutic de St.Feliu de Guíxols o el concurs d’idees pel Palais de Justice de Paris. Es traslladà a Vic el 2007, on actualment col.labora amb Casas i Florenza Arquitectes Associats. Mentrestant no deixa de participar en concursos d’arquitectura i paisatgisme juntament amb companys de professió com fou el del Tennis Vic (juny 2008) o dissenyar propostes d’interiorisme i imatge corporativa.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.